Veel gestelde vragen voor woningzoekers

 1. Werkt Maxx met wachtlijsten / puntensystemen?
  Nee, Maxx is een aanhuurmakelaar en werkt niet met wachtlijsten of puntensystemen. 
   
 2. Is een zoekopdracht verplicht?
  Ja, een zoekopdracht is van belang. Zodra wij uw woonwensen weten kunnen wij werkelijk voor u aan de slag en gaan wij actief op zoek naar de meest geschikte woonruimte. Maxx heeft een breed plaatselijk netwerk en weet welke verhuurders met regelmaat woonruimte te huur aanbieden. Maxx zal deze verhuurders benaderen en beoordelen of uw wensen te matchen zijn. In dat geval gaan wij met u kijken en zullen wij uw belangen behartigen in het geval dat u belangstelling heeft voor de woning.
   
 3. Vinden bezichtigingen ook 's avonds plaats?
  De kantoren van Maxx zijn geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur, maar wij beperken ons daarbij niet tot deze tijden. Het bezichtigen van een huurwoning wordt in overleg ingepland, op afspraak is het eventueel mogelijk om ook na 17.00 uur te bezichtigen. Bij de bezichtiging is altijd één van de aanhuurmakelaars van Maxx aanwezig om u te voorzien van alle informatie over de betreffende huurwoning.
   
 4. Wat zijn de kosten voor het huren van een woning?
  Indien u na de bezichtiging interesse heeft in het huren van de woning ontvangt u een aanhuurbevestiging en deze ondertekent u. Hiermee geeft u schriftelijk akkoord voor het huren van de woning. Bij het ondertekenen van deze overeenkomst vragen wij een aanbetaling. Vervolgens zal de officiële huurovereenkomst worden getekend, uiteraard zullen wij deze eerst met u doornemen. Tevens betaalt u dan het restantbedrag. De kosten voor het huren van een woning via Maxx:
  - De aanhuurcourtage welke gelijk is aan de maandelijkse huurprijs (inclusief servicekosten) te vermeerderen met 21% B.T.W.;
   
 5. Waarom wordt de eerste maandhuur en de waarborgsom aan Maxx voldaan en niet rechtstreeks aan de eigenaar?
  Bij een bemiddeling betaalt u de eerste maandhuur en de waarborgsom aan Maxx. De eigenaar van de woning krijgt deze gelden op het moment dat Maxx de sleutels van de unit tot zijn beschikking heeft. Op deze manier wordt oplevering van de woning voor u gewaarborgd. Uiteraard staat het u vrij om de eerste maandhuur en de waarborgsom rechtstreeks aan de eigenaar te voldoen. In dat geval vervalt deze garantie.
   
 6. Is het mogelijk om in termijnen te betalen?
  Nee, helaas is dit niet mogelijk. Bij ondertekening van de principeovereenkomst vragen wij een aanbetaling. Het restantbedrag betaalt u bij het tekenen van de huurovereenkomst.
Service

We zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden


Of bel ons tussen
09:00 - 17:00
+31 (0)88-6299000