Veel gestelde vragen voor woningzoekers

 1. Werkt Maxx met wachtlijsten / puntensystemen?
  Nee, Maxx is een aanhuurmakelaar en werkt niet met wachtlijsten of puntensystemen. 
   
 2. Is een zoekopdracht verplicht?
  Een zoekopdracht is niet verplicht. Als woningzoeker kun je ook de website in de gaten houden en reageren op ons aanbod. Plaats je een zoekopdracht dan gaan wij zodra wij uw woonwensen weten werkelijk voor u aan de slag en gaan wij actief op zoek naar de meest geschikte woonruimte buiten onze eigen portefeuille. Maxx heeft een breed plaatselijk netwerk en weet welke verhuurders met regelmaat woonruimte te huur aanbieden. Maxx zal deze verhuurders benaderen en beoordelen of uw wensen te matchen zijn. In dat geval gaan wij met u kijken en zullen wij uw belangen behartigen in het geval dat u belangstelling heeft voor de woning.
   
 3. Vinden bezichtigingen ook 's avonds plaats?
  De kantoren van Maxx zijn geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur, maar wij beperken ons daarbij niet tot deze tijden. Het bezichtigen van een huurwoning wordt in overleg ingepland, op afspraak is het eventueel mogelijk om ook na 17.00 uur te bezichtigen. Bij de bezichtiging is altijd één van de aanhuurmakelaars van Maxx aanwezig om u te voorzien van alle informatie over de betreffende huurwoning.
   
 4. Wat zijn de kosten voor het huren van een woning?
  Als u een zoekopdracht heeft geplaatst, bent u vanaf dat moment de opdrachtgever van Maxx. Zodra Maxx een woning voor u heeft gevonden buiten de eigen portefeuille, betaalt u aanhuurcourtage,  welke gelijk is aan de maandelijkse huurprijs (inclusief servicekosten) te vermeerderen met 21% B.T.W. Heeft u een woning gevonden via onze website, dan betaalt u geen courtage. In zo'n geval bent niet u, maar is de eigenaar van de woning de opdrachtgever.
   
 5. Waarom wordt de eerste maandhuur en de waarborgsom aan Maxx voldaan en niet rechtstreeks aan de eigenaar?
  Bij een bemiddeling betaalt u de eerste maandhuur en de waarborgsom aan Maxx. De eigenaar van de woning krijgt deze gelden op het moment dat Maxx de sleutels van de unit tot zijn beschikking heeft. Op deze manier wordt oplevering van de woning voor u gewaarborgd. Uiteraard staat het u vrij om de eerste maandhuur en de waarborgsom rechtstreeks aan de eigenaar te voldoen. In dat geval vervalt deze garantie.
   
 6. Is het mogelijk om in termijnen te betalen?
  Nee, helaas is dit niet mogelijk. Bij ondertekening van de principeovereenkomst vragen wij een aanbetaling. Het restantbedrag betaalt u bij het tekenen van de huurovereenkomst.